С издаването на Разрешение за ползване завърши основният ремонт на 7,71

...
С издаването на Разрешение за ползване завърши основният ремонт на 7,71
Коментари Харесай

Ремонтираха 8 километра пътя Монтана-Берковица

С издаването на Разрешение за ползване завърши главният ремонт на 7,71 км от път II-81 Берковица - Монтана, в сектора сред селата Боровци и Благово. Проектът е финансиран от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, посредством Европейския фонд за районно развиване.

Второкласният път е съществена пътна артерия за Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.

Ремонтираният сектор стартира преди кръстовището с път III-815 за с. Боровци и с. Замфирово. Преминава през с. Благово и приключва на 2 км след изхода на селото в посока Монтана. Свързва обитаемоте места в община Берковица с регионалния център Монтана. По него минава трафикът от София, през прохода " Петрохан ", за Монтана и Лом.

Предстои държавна приемателна комисия да издаде разрешението за прилагане.

Ремонтът на правата Боровци - Благово започва още през юли 2020 година Трасето е с нова асфалтобетонова настилка, а в секторите с ниска носимоспособност е построена нова пътна структура. Подобрена е отводнителната система, построени са окопи и дренажи. Мостът при 86-ти км над река Бързия, който е с шест отвора и дължина 102 м, е с сменена хидроизолация, асфалтобетонова настилка, тротоари и защитни огради. Отсечката е с нови ограничаващи системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. За повишение сигурността на придвижването на пътните банкети са инсталирани слънчеви знаци за премерване на скоростта на придвижване на транспортните средства.

Стойността на осъществената ремонтна активност е 5 310 000 лева с Данък добавена стойност.

Целта на плана е развиване на пътната инфраструктура в трансграничния регион посредством възстановяване на достъпа до транс-европейската транспортна мрежа в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР